פיקוח על בריאות הציבור
כללים לשמירה על בריאות הציבור
שמירה על הגיינה אישית
הקפד על רחיצת ידיים במים וסבון לפני הטיפול במזון ואחרי כל ביקור בשירותים.
אם הנך סובל מפצעים מוגלתיים, דלקות מעיים או דלקות של מערכת הנשימה – המנע מטיפול במזון!
על שולחן העבודה, הקפד להפריד מזונות מבושלים מבלתי מבושלים.
אם מכינים סוגי בשר שונים - יש להכינם בנפרד - למשל עוף לחוד ובקר לחוד, ולחטא את כלי העבודה בין סוג בשר אחד למשנהו.
מוצרי בשר, עוף ודגים מבושלים יש לשמור בטמפרטורה מעל 65 מ"צ עד לאכילתם או מכירתם (במידה ומדובר באולם שמחות, עוף בגריל וכדומה).
ביקורות בעסקי מזון
ביקורת בעסקי מזון נערכות על ידינו באופן שוטף לצורכי אישור רישיון עסק או לצורכי ביקורת תברואית. בביקורות הללו אנו מאתרים ליקויים שמתגלים בעסקים ומשמידים בשר או מוצרי בשר אשר אינם ראויים למאכל אדם. נגד בעלי עסקים מוגשות תביעות משפטיות בגין ליקויי תברואה.
במסגרת הפיקוח שאנו עורכים על חנויות למכירת מוצרי מזון נבדק כל בשר בקר, עוף, דגים ונקניק אשר מוכנס לתחומי העיר בדיקת מישנה אשר מאשרת את הובלתו בתנאי קרור נאותים, את מקור הבשר ואת יעדו בהוד השרון.
רישוי עסקים בתחום המזון
המחלקה הוטרינרית אחראית גם על בדיקת העסקים אשר הגישו בקשות לקבלת רשיון עסק בתחומי המזון. כן נבדקו ע"י המחלקה תלונות של תושבים על עסקי מזון.
התנאים הנדרשים לעסקי מזון
תנאים מיוחדים לעסקים - במחלקה הוטרינרית ניתן לקבל את דרישות החוק לפתיחת ואחזקת עסק בתחומים הבאים : מכולת, מרכול, מזנון, מסעדה, קייטרינג, אולם שמחות, איטליז, מכירת מוצרי בשר ודגים קפואים, דגים, מעדניה, שווארמה, לול, רפת, דיר, אורווה, כלביה, מכון תערובת, חנות לחיות מחמד, מכירת מזון לבעלי חיים, מספרה לכלבים.