תעודת זהות
הוד השרון הוקמה על ידי איחודם של ארבעה יישובים: מגדיאל, רמתיים, כפר הדר ורמת הדר.
שנת האיחוד: 1964
שנת ההכרזה כעיר: 1990
שטח שיפוט: 20,000 דונם, מחצית מגודלה של תל-אביב
אוכלוסיה: כ-60.000 תושבים.
מיקום: בשרון הדרומי, בשוליה הצפוניים של תל-אביב. הוד-השרון חולשת על צומת דרכים מרכזי, בסמוך לערים גדולות בגוש דן והשרון.
הוד-השרון היא העיר הכפרית הגדולה במדינה. ונחשבת דוגמא לאומית לצמיחה עירונית המשלבת פיתוח מהיר ובנייה יחד עם שמירה קפדנית על ערכי טבע ונוף. צפיפות האוכלוסייה בהוד השרון היא הנמוכה ביותר בערי השרון והנתון הזה יהיה תקף גם בעתיד.
הוד-השרון מציעה מרחב אורבני עם "ריאות ירוקות", פארקים מהגדולים בארץ, שפע של גינות, פינות נוי ומתקני משחקים, אולמות ומגרשי ספורט, מוסדות רבים לשרות הציבור, כבישים רחבים משולבים בכיכרות תנועה מעוצבות ופורחות להגברת הבטיחות בדרכים, ומקדמי איכות חיים נוספים. כבישים ארציים עוקפים מקיפים את העיר ומקלים על זרימת התנועה בה ועל הקשר עם שאר חלקי המדינה.
בשנים האחרונות נמשכת הבנייה והצמיחה של העיר, על פי תוכנית אב, שהוכנה על ידי טובי המומחים לתיכנון אורבני בישראל ואושרה על ידי גורמי התיכנון הממלכתיים. הוד-השרון היא אחת הערים המתוכננות במדינה, כולל מוסדות חינוך לכל הגילאים המתוכננים לטווח ארוך. נבנו שכונות חדשות בסטנדרט גבוה, עשרות מבני חינוך ותשתית כבישים חדישה. עוד שכונות וכבישים מתוכננים לביצוע בשנים הקרובות,. כל אלה מושכים תושבים חדשים ברמה סוציו- אקונומית גבוהה מערים אחרות, המצטרפים לתושביה האיכותיים של הוד השרון ברובעי מגורים משופרים ומעוצבים בעיר שהצמחיה הירוקה שולטת בהם.
בהוד-השרון ממוקמת המכללה היוקרתית למשפטים "שערי משפט" ובעתיד מתוכננת הקמתן של אוניברסיטאות נוספות בקריה להשכלה גבוהה בעירב.
תושבי העיר נהנים ממערכת חינוך והעשרה מתקדמת מהמובילות בארץ ומיום לימודים ארוך בבתי הספר היסודיים. שפע הפעילויות הקהילתיות התרבותיות- בכלל זה מרכזי תרבות, אומנות וספורט ומועדוניות לקשישים וצעירים- הפכו את הוד-השרון לבית חם, תוסס ומבטיח לזוגות צעירים וגם לסביבה קהילתית תומכת לוותיקי העיר.
מקור השם
הוד-השרון הינו שם חדש, שניתן לישובים מגדיאל, רמתיים, הדר ורמת הדר, שנוסדו כמושבות חקלאיות, התאחדו ב-1964 והפכו למועצה מקומית אחת. ב-1990 קיבלה מועצה זו מעמד של עירייה, ומושבותיה הוותיקות הפכו לשכונות בעיר.
סמל העירייה: סמל המועצה המקומית הוד-השרון הורכב מעץ הדר, - המאפיין את היישוב שקיומו הושתת על חקלאות והדרים - ש-4 תפוזים בצמרתו - לציון מיקומם הגאוגרפי של 4 היישובים במפת הוד השרון; מגלגל שיניים - לציון התעשייה המתפתחת במקום; ומשמותיהם של 4 המושבות, שנתאחדו ב-1964 ליישוב חדש ששמו הוד-השרון - לפי סדר עלייתן על הקרקע.
שורשים
קברניטי העיר
רחובות מספרים
אתרים בעיר
סמל העיר
- עץ הדר – מאפיין את הישוב שקיומו מושתת על חקלאות וגידול הדרים.
- ארבעת התפוזים בצמרת העץ – מציינים את מקומם הגיאוגרפי של ארבעת הישובים: מגדיאל, רמתיים, הדר ורמת הדר, על פני מפת הוד השרון
- גלגל השיניים – מציין את התעשייה המתפתחת במקום.
- חלקו התחתון של הסמל – שמות המושבות שהתאחדו בשנת 1964 והפכו לישוב חדש ושמו הוד השרון.
בין השנים 2005-2006 קיימה עיריית הוד השרון הליך שיתוף ציבור נרחב בשיתוף תושבי העיר ומיטב המומחים ואנשי המקצוע, במסגרתו נוצר החזון העירוני `הוד השרון - עיר קהילה ירוקה`.
חזון זה יוצר שילוב ייחודי בין היותה של העיר, עיר המטפחת קהילה מעורבת, יוזמת, מתנדבת ומקדמת יוזמות ותהליכים, לבין היותה של העיר, עיר המתפחת בהתאם לערכי הקיימות והשמירה על הטבע והסביבה.
סמל העירייה החדש מכיל מצידו השמאלי את סמל העירייה הישן, במרכזו את החזון העירוני ובצידו הימני את מעגל הצמיחה העירוני, בתחומי הטבע, האקדמיה, החינוך, התרבות, הפנאי, התחבורה,השמירה על הטבע, איכות החיים, הספורט ועוד.