סגירת תוכנית הילה - ״כשל חינוכי ערכי מדרגה ראשונה״

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי בחר להשמיע את קולה של תוכנית ״הילה״ לנוער בסיכון ותוכניות החינוך המשלים הנוספות הנמצאות בסכנת סגירה במפגש עבודה עם שר החינוך ח״כ יואב גלנט.

במפגש בו דנו מספר ראשי רשויות בהיערכות לשנת הלימודים הקרובה עם שר החינוך יואב גלנט וצוותו עלו סוגיות רבות הקשורות להיערכות לשנת לימודים מלאה תחת מגבלות הקורונה והתקיים דיון על המתווים השונים אותם משרד החינוך מנסה להוביל.

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי הציג את הפערים הקיימים מול המשרד עוד מימי השגרה הנגרמים בשל בעיכוב בהרשאות משרד החינוך לבינוי כיתות והציף מחדש את הדרישה לאוטונומיה רשותית בכל הנוגע לבידוק מהיר של מוסדות חינוך בהם עולה החשש להתפרצות נגיף הקורונה.

אתמול השתתפו תלמידות ותלמידי היל"ה מהוד השרון ביחד עם הצוותים החינוכיים וחלק מקהילת ההורים, בהפגנה שהתקיימה מול משכן הכנסת כנגד סגירת התוכנית.

אחד המפגינים, עדן שחר בורשטיין, בן 17 שעולה לי"ב והצטרף השנה להיל"ה, אמר כי:
"לפני שהצטרפתי להיל"ה לא מצאתי מקום שיתאים לי ולא הייתי במסגרת מאז שסיימתי כיתה ט'. בהיל"ה הכל שונה, קודם כל היעילות של הלמידה עצמה וגם היחס שאני וכולם מקבלים פה.
לא משנה מתי ומה הסיבה, אם קשור ללימודים או לא קשור ללימודים, אני יודע שיתמכו בי ויהיו פה לצידי בכל דבר והכל מתוך כבוד ורצון לעזור ולסייע. סגירת התוכנית עלולה להביא עימה גם לאובדן העתיד של נערות ונערים רבים שהיו במצבי ושתוכנית הילה נתנה להם תקווה".

סגירת תכנית הילה.jfif