רחוקים אבל זוכרים – ביחד

עיריית הוד השרון גיבשה סדר יום עירוני אינטראקטיבי של זיכרון כדי לאפשר לתושבות ותושבי העיר להתייחד עם זכרם של בנות ובני העיר שנפלו במלחמות ישראל ובפעולות האיבה אך לא ויתרה על המגע האישי עם המשפחות השכולות.

לקראת יום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה פנה ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי למשפחות השכולות בפניה אישית "לראשונה ביום הזה אנו רחוקים האחד מהשנייה. צו השעה הבריאותי מחייב אותנו כפרטים וכחברה, להקפיד על ריחוק חברתי לצורך שמירה על החיים. הכאב המלווה אותנו בעודנו זוכרים, יתעצם השנה עם הבדידות והמרחק מהחום האנושי המאפיין יום זה. במכתבי זה, אני מבקש בצניעות לומר לך – אנחנו כאן. כעיר וכחברה אנו זוכרים, מתגעגעים וכואבים איתך את כאב האובדן ואת העובדה שאין לנו איך להשיב את הזמן לאחור."

אירועי יום הזיכרון העירוני יתחילו ביום שני בשעה 19:58 כאשר יפתחו אירועי הזיכרון ברחבי המדינה. שבהוד השרון ישודר בשעה הזאת טקס עירוני מלא שצולם מראש וישודר בעמודי הפייסבוק של עיריית הוד השרון, של ראש העירייה אמיר כוכבי ובערוץ היוטיוב של עיריית הוד השרון.

לטקס העירוני קדם מיזם של עיריית הוד השרון עם תנועות הנוער העירוניות שנועד ליצור קשר אישי עם המשפחות השכולות דווקא בימים אלו של ריחוק חברתי. תנועת הנוער העובד והלומד ביחד עם עובדות ועובדי עיריית הוד השרון חילקה לכל משפחה שכולה ערכת זיכרון עם מסר אישי מראש העירייה אמיר כוכבי.

שבט הצופים "געש" פעל במהלך יום א' בשלושת בתי העלמין בהם קבורים חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה וביחד עם עובדות ועובדי מחלקת הנוער של עיריית הוד השרון הציבו החניכות והחניכים עציץ זיכרון על כל קבר וקבר לקראת הגעת המשפחות השכולות.

בתום הטקס העירוני ישודר בעמוד הפייסבוק של העירייה ערב שירי הלוחמים המסורתי של קן רמתיים של הנוער העובד והלומד בשידור מיוחד על פי הנחיות משרד הבריאות.

בשבוע האחרון פנתה עיריית הוד השרון לציבור והזמינה אותו לשלוח תיעוד של הבנות והבנים שנפלו בהגנה על המדינה – סרטונים אלו ישודרו במהלך יום הזיכרון בעמוד הפייסבוק העירוני כשבין לבין ישודרו שוב השמות של חללי העיר במלחמות ישראל ושל תושבות ותושבי העיר שנהרגו בפעולות איבה.

ביום שלישי בשעה 13:00 ישודר בעמוד הפייסבוק העירוני טקס עירוני מיוחד לנפגעי פעולות איבה בהשתתפות תנועות הנוער ונציגי משפחות החללים.

לקראת צאת יום הזיכרון תשודר תפילה חגיגית שצולמה בבית הכנסת המרכזי במגדיאל שנה שעברה וכללה הופעה מיוחדת של מקהלת קולות מן השמיים בניצוחו של רפי ביטון כדי לציין את המעבר בין יום הזיכרון ליום העצמאות.