הוד השרון, לא תקיים השנה מופעי זיקוקים ביום העצמאות

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי הודיע כי נוכח משבר הקורונה והשלכותיו הכלכליות, הבטיחויות והבריאותיות, לא יתקיימו השנה מופעי הזיקוקים המסורתיים ביום העצמאות.

אמיר כוכבי, ראש עיריית הוד השרון:  "ההחלטה לאשר מופעי זיקוקים, מנוגדת לא רק להמלצות המשטרה עד כה, אלא גם להיגיון ולשכל הפשוט. בימים בהם מבטלים עליה של משפחות שכולות לקברי האהובים שנפלו בהגנה על המדינה דווקא מופעי זיקוקים יביאו עימם התקהלויות, ולכן אנו בהוד השרון סבורים  כי מדובר בפיתוי מיותר, שנכון יהיה לוותר עליו.

הזמנים אינם רגילים, והתמודדות נכונה עם המצב, לא צריכה להיות טמינת הראש בחול והטלת האחריות בנושא ההתקהלויות בשעת מופעי הזיקוקים על הרשויות המקומיות. תושבות ותושבי הוד השרון ייהנו ממופע עצמאות ב"ערוץ הבידוד" המשודר בעמוד הפייסבוק של העירייה ומיוזמות מקומיות על בסיס אמנות מקומית, בתקווה שביום העצמאות הבא, החיים יחזרו למסלולים. במציאות כלכלית שעומק הנזק לרשויות, לעסקים ולתושבות והתושבים, כשהצורך במתן הנחות בארנונה, סיוע לאוכלוסיות בסיכון ומענה לצרכים של תושבות ותושבים רבים רק עולה, נכון יהיה לעשות שימוש מושכל יותר בתקציב העירוני, מאשר מופעי זיקוקים קצרים שממילא מרבית התושבים לא יחשפו אליהם".