רצים לזכר הנופלים: תלמידי תיכון הדרים יצאו בשבוע הבא למרוץ ל.ש.י.ר המסורתי אשר מתקיים זו השנה ה- 23

המרוץ לזכרם של בוגרי תיכון הדרים בהוד השרון: יפתח שלפוברסקי ז"ל, משה סבן ז"ל, רונן חיון ז"ל וליאור שי ז"ל

מזה 23 שנים שמרוץ ל.ש.י.ר. מהווה מסורת עירונית בהוד השרון. המרוץ הינו חלק מהתוכנית העירונית לעידוד הגיוס לצה"ל וממפעל ההנצחה העירוני לבני העיר אשר נפלו לאורך השנים במערכה להגנת הארץ. מידי שנה לוקחים חלק במירוץ החשוב והייחודי מאות מתלמידי שכבת י"ב של תיכון הדרים המבקשים בריצתם להנציח את ארבעת בוגרי התיכון - יפתח שלפוברסקי, ומשה סבן שנהרגו באסון המסוקים, רונן חיון שנהרג בפעולה בלבנון וליאור שי שנהרג באסון המסוק ברומניה. גם השנה יקחו חלק במירוץ כ-260 תלמידות ותלמידי משכבת י"ב של תיכון הדרים, בשיתוף היחידות הצבאיות של הנופלים: גולני, מודיעין, שריון וחיל האוויר, מלווים בבני משפחות הנופלים, בצוותי החינוך של התיכון בסיוע רשות הספורט העירונית ובנציגי העירייה. אורך המרוץ כ- 190 ק"מ במשך שלושה ימים עד לטקס הסיום שנערך בעיר.

המרוץ יחל ביום שלישי 11.2.20 עם יציאתם של תלמידי התיכון מבית הספר לסיור במחנות צה"ל בצפון הארץ. ביום רביעי בבוקר יתקיים טקס מסורתי לזכר הנופלים בקיבוץ דפנה. בסיום הטקס המרוץ יוצא לדרך. ביום שישי 14.2 , היום האחרון למסע הריצה וההנצחה, יגיעו הרצים לצומת כפר סבא, עד הכניסה להוד השרון, בסמוך לכפר מלל, שם יצטרפו לתלמידי התיכון חבריהם לספסל הלימודים וכן תלמידי חטיבות הביניים בעיר אשר ימשיכו בריצה משותפת עד לבית יד לבנים בעיר.
בבית יד לבנים שברחוב השחר 14 יערך בשעה 10:45, טקס במעמד המשפחות השכולות, חיילי ומפקדי צה"ל, תלמידים, ראש העירייה אמיר כוכבי ואישי ציבור. הכניסה חופשית, הציבור מוזמן.

לאורכו של המרוץ חווים מידי שנה התלמידים המשתתפים את מסלול חייהם של הנופלים ואת אתרי הארץ השונים. למרוץ הייחודי קדמה גם השנה תקופת הכנה של כארבעה חודשים של אימוני ריצה למרחקים, על מנת שהתלמידים יעמדו במשימה של הריצה הארוכה.
בסיום הטקס ימשיכו תלמידי התיכון בריצה לתיכון הדרים, שם יתקיים טקס הסיום הבית ספרי.
את שידור המרוץ ניתן לראות כאן