חברת נתיבי ישראל מתקנת את שינויי תוואי השטח שביצעה בכביש 4, אשר הביאו להצפות בשכונות דליה, גרינברג ההכשרות והגפן

עבודות של חברת נתיבי ישראל בכביש 4 גרמו לשינוי תוואי השטח באופן שהביא להצפות בשכונות שעד כה לא סבלו מבעיות ניקוז בימי החורף.

לקראת סוף השבוע האחרון עמלו כוחות העירייה לפתרון בעיית הצפות במרחב הציבורי ובשטחים פרטיים באזור רחוב ההכשרות. מיד עם סיום האירוע נערך תחקיר וסיור תשתיות שהעלה שבמהלך עבודות חברת נתיבי ישראל הוסת הניקוז של כביש 4 לתוך מערך הניקוז של הוד השרון.
בגמר התחקיר פנה ראש העירייה למנכ"ל נתיבי ישראל ניסים פרץ בדרישה לתקן את שנעשה כדי למנוע הישנותן של ההצפות.

ביום שני השבוע נערך סיור חירום בהשתתפות מנכ"ל העירייה, אנשי מנהל ההנדסה ואגף שפ"ע, יחד עם אנשי חברת נתיבי ישראל ומנהלי פרויקט
כביש 4. מטרת הסיור הייתה לבחון את שינויי תוואי השטח שנעשו ללא תיאום ולמצוא פתרון שימנע את הישנותן של ההצפות.

במסגרת הסיור הוסכם כי חברת נתיבי ישראל תבצע בימים הקרובים מספר עבודות בזק על מנת לייצר את הפתרונות הדרושים למניעת ההצפות במהלך ימי הגשם הבאים. במסגרת הפתרונות תוגבה חומת החול בשטח העבודות וייפתחו עוד שתי נקודות ניקוז אשר יווסתו את זרימת המים, בנוסף לניקוי אתר העבודה, על מנת למנוע את סתימת קולטני הגשם.

במקביל ממשיכה העירייה בעבודות להרחבת ערוצי הנחל, ניקוי הקולטנים והתעלות והיערכות עם צוותי חירום לכל מקרה של הצפה.

ראש העירייה אמיר כוכבי מסר: "כבר בשבוע שעבר מיד עם תחילת ההצפות הנחתי את צוותי ההנדסה לסייר ולאתר את מקור הבעיה ובהתאם לכך נקבע הסיור הדחוף בו סוכם על המשך טיפול המידי. אנו נמשיך לפעול על מנת לתת את המענה הטוב ביותר לתושבות ותושבי העיר גם בעבודת העירייה וגם בפעילויות מול גורמים חיצוניים דוגמת נתיבי ישראל".