על הפרוייקט

פרויקט 'מהיר לעיר', שמוביל משרד התחבורה באמצעות חברת 'נתיבי איילון', הוא פרויקט מקיף לשדרוג מערך התחבורה הציבורית במטרופולין תל אביב שנועד להציב סטנדרט חדש לתחבורה הציבורית.

17 רשויות מקומיות, השכילו להשתתף בפרויקט חשוב זה, אשר ייתן מענה מקיף לצרכי התחבורה של תושבי המטרופולין וייצר רשת נתיבי תחבורה ציבורית בכל מטרופולין תל אביב. הפרויקט ייצור רשת מטרופולינית רציפה, יעילה ונוחה של צירי העדפה לתחבורה ציבורית בראייה רחבה, הכוללת נתיבי תחבורה ציבורית עם העדפה ברמזורים, סלילת שבילי אופנים, שדרוג המרחב העירוני וסביבת התחנות ושדרוג השירות בתחבורה הציבורית – לרבות העלאת התדירות וקווים חדשים.
לפרטים ומידע באתר נתיבי איילון

הוד השרון "מהיר לעיר" - יוצאים לדרך

תושבות ותושבים יקרים/ות,

בחודשים הקרובים נבצע לאורך דרך רמתיים מחלקה הדרומי ועד תחנת הדלק yellow עבודות הקמת נתיב תחבורה ציבורית.
הוספת מסלול ייעודי לנסיעת תחבורה ציבורית וכלי רכב עם מספר נוסעים מוגדל, מהווה נדבך נוסף בהפיכת העיר לעיר המאפשרת ניידות קלה בתוך העיר, אליה והחוצה ממנה כחלק מתפיסת עולם מקיימת השואפת לצמצום הפקקים, הפחתת זיהום האוויר וקיצור הזמן בפקקים.

תוכנית "מהיר לעיר" היא חלק מפרויקט לאומי, הפוגש את צרכי העיר ותכנונה העתידי והיא תנאי לשיפור איכות מרקם החיים העירוני כפי שהתחייבנו לעשות.
כחלק מהתהליך, ביצענו לראשונה תוכנית אב עירונית לתחבורה ציבורית פנימית, בשיתוף ציבור ארוך ובהובלת מתכנני תחבורה ציבורית מובילים. התוכנית הוגשה למשרד התחבורה לאישור והיא כוללת שינויי קווים, שילוש מספר הנסיעות היומיות והוספת תחנות כדי לאפשר זמינות, דיוק ונגישות מיטבית.

במקביל, העירייה ממשיכה לפעול לקידום שבילי אופניים עירוניים והצטרפות לרשת שבילי אופניים מטרופולינית, כמו גם הצללה של נתיבי ההליכה בעיר, כל זאת על מנת לעודד הליכתיות וחיזוק העירוניות שאינה נסמכת על תנועה של רכבים פרטיים.
במסגרת פרויקט מהיר לעיר תשופר חזות דרך רמתיים, יוטמן קו המתח הגבוה ויינטעו פי שלושה עצים מאלו שיוסרו ויועתקו לצורך ביצוע הפרויקט. החודשים הקרובים יסבו לנו אי נחת מסוימת, כטבעם של פרויקטים בהיקף כזה, אך אנו נעשה הכל כדי לצמצם את ההפרעה ובכלל זה נעדכן על כל שלב של הפרויקט, ההסדרים התחבורתיים וההשפעות הסביבתיות הצפויות בגינו.

בכל בעיה ניתן לפנות למוקד העירוני 108 או בוואטס אפ 050-2344446

בברכה,

אמיר כוכבי, ראש העירייה.

לצפייה במנשר לחץ כאן