הוד השרון תציין את יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים שיחול ב-25/11 בשורה של פעילויות, הרצאות, קמפיין ציבורי ופעילות במערכת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי.

כבכל שנה, גם השנה יצוין יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים בכל העולם בתאריך 25.11.

לצערנו, אלימות מגדרית כמו גם אלימות בתוך המשפחה מתרחשת מדי יום.

חדשות לבקרים, אנחנו שומעים על אירועי אלימות קשים נגד נשים, יותר מכך, רבים מקרי האלימות עליהם כלל איננו שומעים.

אלימות במשפחה קיימת בכל שכבות האוכלוסייה ויש לה ביטויים רבים: פיזית, מינית, כלכלית, רגשית וטכנולוגית.

הכרות עם הבעיה וזיהוי הנורות האדומות בזמן, עשוי להציל חיים ולעיתים למנוע חיים באווירה של טרור.

עיריית הוד השרון בשיתוף הוועדה למעמד האישה ושוויון מגדרי, ראש העירייה אמיר כוכבי וסגנית ראש העיר, כנרת אלישע כהן מובילים תוכנית במהלך חודש נובמבר להעלאת המודעות ומתן כלים לזיהוי והתמודדות עם סיטואציות אלימות במגוון הרצאות, הצגות, סדנאות הגנה עצמית ועוד.

בתוך האירועים פאנל עם תושבת העיר, לירון דרור, אימה של גוני ז"ל שנרצחה על ידי אביה, על סימני האזהרה וההתמודדות הקשה מנשוא החל מהיום שאחרי האירוע הטראגי הבלתי נתפס.

בנוסף, יתקיים מפגש מעורר השראה עם שירה איסקוב על ההחלטה שקיבלה לבחור בחיים.

גם העיתונאית מירי מיכאלי תשתף מסיפורה האישי.

במהלך החודש בנות ובני נוער יחלקו מדבקות לבעלות ובעלי עסקים ברחבי העיר, להדבקה על משלוחים/אריזות ובהם טלפונים חיוניים למענה לנפגעות אלימות, זאת על מנת להעלות את המודעות למניעה וטיפול בתופעת האלימות נגד נשים.

תמרורי האזהרה הם:

רכושנות וקנאה קיצונית, פגיעה חוזרת בבת הזוג ובקשת סליחה, התפרצויות זעם מפחידות ושינויים קיצונים במצב הרוח, בידוד ודרישת בת הזוג לניתוק קשרים עם הסביבה הקרובה, שליטה על המשאבים הכלכליים ומניעת האפשרות להתפתחות ועצמאות כלכלית.

yes במידה וזיהית את עצמך באחד או יותר מהסימנים הבאים, אל תישארי לבד ותפני מיד לקבלת סיוע.

yes במידה והבחנתם באותם סימנים אצל משפחות שכנות, אל תעצמו עיניים

לכולנו כקהילה, יש את היכולת והאחריות לסייע במיגור האלימות